Jablkový koláč s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s karamelem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56910 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Créme fraiche |
125 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
250 g | Listové těsto |
125 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 67,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, neloupeme, jen je rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. V kulatém pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme jablka a obalíme v karamelu. Listové těsto vyválíme na plát o velikosti pekáčku, jablka v pekáčku těstem zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Pekáček vyjmeme a necháme částečně vychladnout. |
2 | Na pekáček položíme talíř dnem vzhůru, pekáček převrátíme a koláč opatrně vyklopíme na talíř. |
3 | Koláč naporcujeme, doplníme zakysanou smetanou a podáváme. |