Kuře s masovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s masovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1400 g | Kuře |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
100 g | Salám měkký |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Telecí maso přední |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 338,8mg |
Draslík | 620,9mg |
Vláknina | 698,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 430,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Telecí maso přední, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s masovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso, vepřové maso a salám umeleme nahrubo, vložíme do misky, přidáme vejce, strouhanku, mléko, strouhaný sýr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
2 | Kuře naplníme masovou nádivkou, otvor uzavřeme párátky, kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo, šunku nakrájenou na kostičky, kuře na povrchu osolíme podle chuti, vložíme do trouby, zakryjeme alobalem a dusíme zvolna 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 15 minut minut dopečeme odkryté, aby se vytvořila kůrka. |
3 | Upečené kuře i s nádivkou naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme. |