Kuře s mandlemi na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mandlemi na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 g | Kuře |
80 g | Mandle mleté |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej slunečnicový |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 372,6mg |
Draslík | 871,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 575,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šafrán, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mandlemi na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmažíme dozlatova. Kuře vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme, vrátíme zpět kuře, podlijeme vínem, vývarem, přidáme bobkový list, špetku šafránu, petrželku, česnek, mleté mandle a dusíme doměkka. |
3 | Pánev odstavíme, porce kuřete upravíme na talíře, do šťávy v pánvi mimo oheň vmícháme žloutky a šťávou kuře přelijeme. |