Jednoduchý recept

Bílkové čepičky slepované šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56916

Ingredience

260 g Cukr krystal
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
Šlehačka
3 polévková lžíce Cukr moučkový
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 299kJ
21% Sacharidy 77 g
34% Tuky 25 g
6% Sodík 125 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bílkové čepičky slepované šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 120 °C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Vaječné bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh by měl být tak hustý, že při projetí vařečkou by měla zůstat ve sněhovém těstě stopa. Do sněhu postupně a opatrně vmícháme po částech cukr. Zašleháním cukru by měl sníh získat lesk.

2

Našlehaným bílkovým těstem plníme cukrářský kornout, ze kterého vymačkáváme na vymazaný plech hromádky ve tvaru čepiček. Bílkové hromádky rozmístíme na plechu tak, aby se nedotýkaly. Bílkové pečivo pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut.

3

Upečené kousky necháme v troubě přes noc vychladnout a druhý den je slepíme našlehanou šlehačkou. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění ke kávě, studené.

4

Šlehačka: Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept