Jednoduchý recept

Kachna pečená s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56918

Ingredience

200 g Cibule
30 g Feferony
300 g Hrášek mražený
1800 g Kachna mražená
1 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 706kJ
3% Sacharidy 10 g
106% Tuky 80 g
29% Sodík 572 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kachna pečená s hráškem postup přípravy receptu:

1

Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk.

3

Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept