Kachna pečená s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená s hráškem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
30 g | Feferony |
300 g | Hrášek mražený |
1800 g | Kachna mražená |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 844,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hrášek mražený, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pečená s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk. |
3 | Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. |