Holubi s rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubi s rizotem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
800 g | Holub |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej slunečnicový |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 643,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holub, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubi s rizotem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. |
2 | Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme. |
3 | Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme. |