Jednoduchý recept

Holubi s rizotem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56919
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
800 g Holub
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
30 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej slunečnicový
150 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Rýže dušená
8 g Sůl
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 029kJ
14% Sacharidy 49 g
18% Tuky 13 g
58% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Holubi s rizotem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

2

Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

3

Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept