Holubi s játrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubi s játrovou nádivkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Holub |
150 g | Játra kuřecí |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
60 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 393,7mg |
Draslík | 719,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holub, Játra kuřecí, Protlak rajčatový sterilovaný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubi s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra nakrájíme na malé kostičky, žampiony na plátky, petrželku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony, játra a osmahneme. Přendáme do misky, přisypeme strouhanku, petrželku, sůl, pepř, přidáme vejce, mléko a vypracujeme nádivku. Naplníme břišní dutiny holubů, uzavřeme párátky, holuby vložíme do hrnce, podlijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak a zvolna dusíme doměkka. |
3 | Holuby s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme. |
Poznámka
1