Jednoduchý recept

Králík s cibulí na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56922

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Cibule
1000 g Králičí maso
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
15 g Rozmarýn čerstvý
60 g Slanina vepřová
8 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
34% Sodík 675 mg
65% Bílkoviny 37 g

Králík s cibulí na víně postup přípravy receptu:

1

Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.

3

Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept