Králík s cibulí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s cibulí na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Cibule |
1000 g | Králičí maso |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 734,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 201,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Králičí maso, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s cibulí na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka. |
3 | Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme. |