Králík se zeleninou na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík se zeleninou na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1000 g | Králičí maso |
1 ks | Masox |
20 g | Olej olivový |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
60 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 864,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík se zeleninou na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou. |