Jednoduchý recept

Hejk s dušenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56926
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
800 g Hejk
5 g Majoránka
40 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový
100 g Paprika zelená
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 467kJ
7% Sacharidy 26 g
13% Tuky 10 g
56% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Hejk s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova.

3

Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept