Hejk dušený s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejk dušený s krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
600 g | Hejk |
150 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,7mg |
Draslík | 133,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hejk dušený s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Porce hejka osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s petrželkou, zpěníme, přidáme česnek, zalijeme trochou vývaru a dusíme 15 minut. Přiložíme porce hejka, přisypeme krevety, dolijeme zbytek vývaru a dusíme doměkka. |
3 | Rybu s krevetami upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
1