Toasty se smaženým hejkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty se smaženým hejkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56928 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
800 g | Hejk |
30 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sardelová pasta |
8 g | Sůl |
160 g | Veka chlebíčková krájená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 39,1mg |
Vláknina | 672,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Veka chlebíčková krájená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty se smaženým hejkem postup přípravy receptu:
1 | Filety z hejka osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Plátky bílé veky opečeme nasucho v topinkovači a necháme vychladnout. Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme z jedné strany plátky veky. Navrch položíme porce hejka, toasty upravíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme. |