Recept

Pečené cukroví s vanilkovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56929
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
130 g Cukr krystal
150 g Máslo čerstvé
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
Vanilkový cukr
10 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
29% Sacharidy 105 g
48% Tuky 36 g
0% Sodík 1 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečené cukroví s vanilkovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180 °C.

2

Těsto: Mouku prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem ji zpracujeme do hrudkovitého těsta. Do těsta dále přidáme cukr

3

a vanilkovou příchuť a hněteme, dokud nezískáme vláčné těsto.

4

Vypracované těsto rozválíme na plát, silný asi 2 cm a z plátu těsta vykrájíme nejlépe srdíčka velká asi 5 cm. Vykrájené tvary naskládáme na vymazaný plech tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly a pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě, asi 20 minut.

5

Srdíčka nebo jiné upečené tvary přemístíme z plechu na děrovanou podložku a necháme je zcela vychladnout. Toto cukroví servírujeme ke kávě, jako pohoštění, studené. Těsně před podáváním vykrájené tvary posypeme připraveným vanilkovým cukrem.

6

Vanilkový cukr: Vanilkový lusk zasypeme moučkovým cukrem do nádobky (nejlépe skleněné se šroubovacím závěrem) a dobře uzavřeme. Vanilkový lusk necháme nejlépe přes noc v nádobce s cukrem. Cukr získá vanilkové aroma i příchuť.

Poznámka

Těsto můžeme také obarvit na růžovo potravinářským barvivem a místo vanilkové příchuti ozdobit potravinářskými, cukrářskými kuličkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept