Jednoduchý recept

Smažený hejk s chřestovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56930

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
20 ml Citronová šťáva
800 g Hejk
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
5 ml Omáčka rybí
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
57% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Smažený hejk s chřestovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Nakládaný chřest scedíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme polohrubou mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme mlékem, provaříme, podle chuti zakápneme rybí omáčkou, přidáme chřest a vaříme dohusta. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce hejka a osmažíme z obou stran dozlatova.

2

Na talíře upravíme porce ryby, doplníme chřestovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept