Jednoduchý recept

Hejk zapečený s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 56931
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
200 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
800 g Hejk
50 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Strouhanka
8 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 678kJ
5% Sacharidy 18 g
24% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Hejk zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.

2

V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku, česnek a promícháme. Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vyskládáme do pekáčku na rajčata. Posypeme strouhankou, zalijeme rozkvedlanými vejci, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi čtvrt hodiny.

3

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept