Recept

Sardinky s bylinkovým máslem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56932

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Sardinka obecná
5 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
2% Sacharidy 9 g
71% Tuky 53 g
25% Sodík 509 mg
97% Bílkoviny 55 g

Sardinky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.

2

Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

3

V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept