Jednoduchý recept

Kambala zapečená se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56934
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Cibule
25 ml Citronová šťáva
800 g Kambala
35 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
100 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
160 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Strouhanka
8 g Sůl
50 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 406kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 15 g
60% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Kambala zapečená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, petželku posekáme na jemno, papriku zbavíme jádřince a zbytek krájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a žampiony, zpěníme, přidáme rajčata, papriku, petrželku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.

2

Pekáček vymažeme olejem, na dno vyskládáme filety z kambaly, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme trochu vína, zakryjeme zeleninou se žampiony, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě asi čtvrt hodiny zapékáme.

3

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept