Makrela zapečená s citronem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela zapečená s citronem a cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
60 g | Citrony |
1000 g | Makrela obecná |
25 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
45 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 80,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela zapečená s citronem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme několik zářezů, do kterých vložíme po jednom plátku citronu. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme cibuli, na ni vyskládáme porce makrely, posypeme solí, pepřem, pokapeme panenským olejem, zasypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut. |
2 | Makrelu upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.