Recept

Pečené sardinky v pikantní marinádě

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56937

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Sardinka obecná
Marináda
100 g Cukr krupice
1 kávová lžička Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 971kJ
8% Sacharidy 28 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 4 mg
88% Bílkoviny 50 g

Pečené sardinky v pikantní marinádě postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteř, odřízneme hlavy, všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme. Sardinky osolíme, podle chuti posypeme pepřem a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej s máslem, sardinky vložíme do rozehřátého omastku a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po 5 - 7 minutách sardinky obrátíme a pečeme do zlatova. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme na papírovou utěrku okapat.

2

Do větší sklenice (nebo mísy) vložíme upečené sardinky, necháme vychladnout. V misce rozmícháme 0,5 dl vody se 100 gramy cukru a 2 dl octa. Přidáme celý bílý pepř a nové koření. Očištěnou cibuli pokrájíme na plátky, omyjeme kopr a nakrájenou zeleninu promícháme se sardinkami. Poté je zalijeme marinádou a necháme marinovat v chladničce 4 - 5 hodin.

Poznámka

Marinované pečené sardinky podáváme samostatně, je to pikantní pochoutka. Můžeme k nim podávat i pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept