Makrela na rajčatech s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na rajčatech s rýží
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
800 g | Makrela - filety |
25 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 953,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Makrela - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže dušená, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela na rajčatech s rýží postup přípravy receptu:
1 | Porce makrely osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek pokrájíme na tenké plátky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme, petrželku posekáme na jemno. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme porce makrely, posypeme kroužky cibule, plátky česneku, obložíme dušenou rýží, rajčaty, posypeme petrželkou, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, až cibule s česnekem na povrchu začne zlátnout. |
3 | Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty s rýží a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.