Jednoduchý recept

Mník s bůčkem a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56939
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
25 g Máslo čerstvé
800 g Mník
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Olej olivový extra panenský
20 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
100 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
6% Sacharidy 20 g
30% Tuky 23 g
58% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Mník s bůčkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme, rozkrájíme na plátky, rajčata scedíme a pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme bůček a osmahneme do zlatova. Bůček vyjmeme, filety z mníka prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce ryby vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme do zlatova.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme rajčata, na ně položíme porce mníka, posypeme bůčkem, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zprudka zapékáme.

3

Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept