Mník s bůčkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mník s bůčkem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
25 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mník |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
100 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mník, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mník s bůčkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme, rozkrájíme na plátky, rajčata scedíme a pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme bůček a osmahneme do zlatova. Bůček vyjmeme, filety z mníka prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce ryby vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme do zlatova. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme rajčata, na ně položíme porce mníka, posypeme bůčkem, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zprudka zapékáme. |
3 | Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.