Smažené obalované sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené obalované sardinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Lupínky kukuřičné |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 kg | Sardinka obecná |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47,4mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lupínky kukuřičné, Pepř citronový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené obalované sardinky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve i ocas. Ostrým nožem rozřízneme podél páteře, tu opatrně vyjmeme. Znovu sardinky omyjeme, osušíme, ochutíme solí a citrónovým pepřem. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a na válu je válečkem rozdrtíme na jemno. Poté sardinky obalíme v kukuřičných lupíncích. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a sardinky osmažíme z každé strany do zlatova, ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K osmaženým sardinkám podáváme bramborovou kaši politou máslem.