Parma pečená s citronem na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma pečená s citronem na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Citrony |
20 g | Olej olivový |
1000 g | Parma |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
25 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 143,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma pečená s citronem na víně postup přípravy receptu:
1 | Parmu naporcujeme, do každé porce uděláme několik zářezů, do kterých vložíme slabé plátky citronu, osolíme a opepříme. |
2 | Pekáč vymažeme olejem, na dno vyskládáme porce parmy, podlijeme vínem, poklademe bobkovým listem, posypeme prolisovaným česnekem, strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Porce parmy upravíme na talíře, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme. |