Mořský jazyk s žampiony na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s žampiony na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský jazyk |
20 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 940,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s žampiony na víně postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno nasypeme polovinu cibule a žapionů, na ně vyskládáme porce jazyka, zasypeme zbylou cibulí a žampiony, podlijeme vínem, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 15 minut. |
2 | Porce ryby s žampiony a cibulí upravíme na talíře, následně podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.