Nákyp ze štiky a tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp ze štiky a tresky
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mořská štika - filety |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
80 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Treska aljašská |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vytření formy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Vodní lázeň | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 387,2mg |
Draslík | 565,0mg |
Vláknina | 720,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořská štika - filety, Slanina vepřová, Treska aljašská, Vejce slepičí, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp ze štiky a tresky postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety ze štiky, tresky a slaninu dvakrát přemeleme na masovém mlýnku. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, Několik snítek odložíme na ozdobu. K pomletému masu přidáme sůl, pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce dobře rozkvedláme smetanu se žloutky, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou, zapracujeme sníh z bílků. Nákypovou formu vytřeme olejem, vysypenou strouhankou a naplníme rybím fášem. Formu zakryjeme víkem (nebo pergamenovým papírem), usadíme do hrnce s 1 - 2 litry vody a vaříme ve vodní lázni přibližně 60 - 90 minut. Abychom zjistili, zda je rybí nákyp hotový, propíchneme ho špejlí, pokud se na ni nelepí, je nákyp již uvařený. |
2 | Mísu odkryjeme, nákyp vyklopíme na předehřátou mísu, rozkrájíme na plátky, položíme na talíře, ozdobíme snítky petrželky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše. Nákyp přelijeme žampionovou nebo žloutkovou omáčkou.