Rybí knedlíčky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí knedlíčky s petrželkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56947 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
400 g | Filé z aljašské tresky |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
8 polévková lžíce | Strouhanka z pšeničného pečiva |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vaření | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 549,7mg |
Draslík | 207,0mg |
Vláknina | 700,5mg |
Vitamín A | 432,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka), Strouhanka z pšeničného pečiva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí knedlíčky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků. |
2 | Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance. |
3 | V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rybí knedlíčky přeléváme podle chuti rajskou nebo rybí omáčku.