Recept

Rybí knedlíčky s petrželkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56947
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Anglická slanina
400 g Filé z aljašské tresky
2 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sardelová pasta
1,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
8 polévková lžíce Strouhanka z pšeničného pečiva
3 ks Vejce slepičí
Na vaření
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 576kJ
10% Sacharidy 36 g
72% Tuky 54 g
48% Sodík 953 mg
101% Bílkoviny 57 g

Rybí knedlíčky s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.

2

Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.

3

V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rybí knedlíčky přeléváme podle chuti rajskou nebo rybí omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept