Recept

Rybí těftěly v rajské omáčce

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56948

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Filé rybí
5 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Rajčatová šťáva
600 g Rýže dušená
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
15% Sacharidy 53 g
3% Tuky 2 g
23% Sodík 457 mg
105% Bílkoviny 59 g

Rybí těftěly v rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Rybí filé umeleme, na lžíci oleje do zlatova osmažíme nadrobno pokrájenou velkou cibuli. V míse smícháme mleté filé se smaženou cibulí, v mléce namočenou žemlí, strouhankou podle potřeby, solí a pepřem.

2

Směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme klopsy, mírně je zploštíme, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na oleji rychle ze všech stran opečeme. Opečené těftěly zalijeme rajskou šťávou, přidáme česnek utřený se solí, přikryté dusíme asi 15 minut.

3

Těftěly podáváme s dušenou rýží, porce přelijeme rajskou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept