Jednoduchý recept

Smetanový koláč se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56950

Ingredience

30 g Cukr krupice
150 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
15 ml Voda pitná
160 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
2% Sodík 31 mg
11% Bílkoviny 6 g

Smetanový koláč se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku a krupicový cukr, promícháme. Přidáme měkké máslo, trošku vody a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu půl hodiny uležet. Vyválíme na silnější plát a vytvoříme okraje. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát těsta, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny. Poté odstraníme mřížku a pečeme další čtvrt hodiny.

2

Do misky rozklepneme vejce, přilijeme smetanu, mléko, přidáme strouhaný muškát a vyšleháme. Smetanovou směs nalijeme na těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, až začně těsto zlátnout.

3

Koláč vyjmeme, necháme vychladnout, naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept