Recept

Ořechový velikonoční zajíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56953
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
200 g Ořechy vlašské
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
60 g Hera
30 g Mouka pšeničná hrubá
Na ozdobení
30 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
16% Sacharidy 59 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 64 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ořechový velikonoční zajíček postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme ho na menší kousky do misky. Přidáme žloutky, spolu s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne pěna. Bílky s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který smícháme dohromady s připravenou žloutkovou pěnou. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, vše zlehka promícháme. Pečicí formu na zajíčka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme připravené těsto.

2

Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečeme 40 - 45 minut. Upečeného zajíčka necháme úplně vychladnout ve formě, poté vyklopíme.

3

Do vhodné nádoby nalámeme na menší kousky čokoládu, umístíme nad vodní lázeň. Za stálého míchání čokoládu rozpustíme na hladkou hmotu. Čokoládu necháme mírně vychladnout a potřeme celého zajíčka.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept