Recept

Čokoládový velikonoční zajíček s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56955

Ingredience

200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
60 g Hera
30 g Mouka pšeničná hrubá
Na ozdobení
30 g Cukr moučkový
70 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 832kJ
17% Sacharidy 62 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 64 mg
28% Bílkoviny 16 g

Čokoládový velikonoční zajíček s ořechy postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, poté nakrájíme na menší kousky do misky. Přidáme žloutky, spolu s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne pěna. Bílky s vanilkovým cukrem, vyšleháme na tuhý sníh, který smícháme dohromady s připravenou žloutkovou pěnou. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mleté ořechy. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, vše zlehka promícháme. Pečicí formu na zajíčka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní připravené těsto.

2

Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečeme 40 - 45 minut. Upečeného zajíčka necháme úplně vychladnout ve formě, poté vyklopíme.

3

Do vhodné nádoby dáme na malé kousky nalámanou čokoládu, umístíme nad vodní lázeň a za stálého míchání rozpustíme na hladkou hmotu. Polevu necháme mírně vychladnout a potřeme celého zajíčka.

Poznámka

Servírujeme studené. Po nakrájení podáváme jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept