Recept

Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami

  • Argentina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 56956
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Brambory
300 g Broskve
120 g Celer bulvový
50 g Celer - nať
4 stroužek Česnek
5 g Chilli paprička sušená
200 g Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
1000 ml Hovězí vývar základní
300 g Hrušky
150 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata žlutá
40 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
68% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky, žlutá rajčata na kostičky, celer, oloupeme, nastrouháme na hrubo, celerovou nať posekáme, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky. Broskve a hrušky oloupeme, broskve vypeckujeme, hrušky zbavíme jádřinců, obojí krájíme na tenčí plátky.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso a osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem a dusíme zvolna asi hodinu. Nyní přidáme brambory, papriky, rajčata, celer, nať, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, solí, pepřem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přimícháme chilli papričku, broskve, hrušky, pár minut podusíme a odstavíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept