Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
300 g | Broskve |
120 g | Celer bulvový |
50 g | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli paprička sušená |
200 g | Cibule |
1000 g | Hovězí maso zadní |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrušky |
150 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata žlutá |
40 g | Sádlo škvařené |
12 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 103,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 698,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Broskve, Celer bulvový, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrušky, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Rajčata žlutá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky, žlutá rajčata na kostičky, celer, oloupeme, nastrouháme na hrubo, celerovou nať posekáme, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky. Broskve a hrušky oloupeme, broskve vypeckujeme, hrušky zbavíme jádřinců, obojí krájíme na tenčí plátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso a osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem a dusíme zvolna asi hodinu. Nyní přidáme brambory, papriky, rajčata, celer, nať, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, solí, pepřem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přimícháme chilli papričku, broskve, hrušky, pár minut podusíme a odstavíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.