Velikonoční beránek s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56958 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Kandované ovoce |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ořechy vlašské |
170 g | Tuk rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání plechu | |
---|---|
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na ozdobení | |
50 g | Cukr moučkový |
2 g | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 869,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. |
2 | Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto. |
3 | Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme. |
4 | Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout. |
Poznámka
Pokud je těsto příliš husté, přilijeme asi 100ml vlažného mléka. Servírujeme studené.
V ingrediencích chybí napsaný tuk - 120 g, o kterém se píše v postupu. Navíc jsem ještě nakonec použila 100 ml vlažného mléka, jinak by bylo těsto dost tuhé. Pekla jsem při menší teplotě, než uvádí recept. Oči jsou udělané z hřebíčku. Beránek je chuťově dobrý, můžu doporučit a dávám palec nahoru.
V ingrediencích je 170g tuku, do těsta použijeme 120g, zbylým tukem vymažeme formu. Těsto s přidáním mléka je vláčnější, děkujeme, recept je opravený.