Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56959 |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
60 g | Kokos - mletý (Kopra) |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
---|---|
40 g | Hera |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na ozdobení | |
200 g | Čokoláda 70% kakao |
60 g | Hera |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 132,6mg |
Draslík | 253,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Hera, Mouka pšeničná hrubá, Čokoláda 70% kakao, Hera mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem postup přípravy receptu:
1 | Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme. |
2 | Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
3 | Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.