Jednoduchý recept

Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56959

Ingredience

180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
60 g Kokos - mletý (Kopra)
13 g Kypřicí prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
40 g Hera
40 g Mouka pšeničná hrubá
Na ozdobení
200 g Čokoláda 70% kakao
60 g Hera

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 267kJ
18% Sacharidy 63 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 147 mg
24% Bílkoviny 13 g

Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem postup přípravy receptu:

1

Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme.

2

Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

3

Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept