Krevetová polévka citronová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka citronová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56960 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 ml | Balsamico ocet |
25 g | Chilli paprička |
100 g | Cibulka jarní |
30 g | Citronová kůra |
40 g | Citronová tráva |
8 g | Cukr krupice |
40 g | Koriandr čerstvý |
500 g | Krevety tygří - loupané |
5 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1000 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 230,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová tráva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka citronová postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, přidáme bílou část jarní cibulky, koriandrové listy, citronovou trávu, citronovou kůru, rozkrojenou chilli papričku, sůl, pepř a povaříme 20 minut. Polévku scedíme, vývar nalijeme zpět do hrnce, zakápneme balsamico octem, trochu osladíme, dochutíme sójovou omáčkou, přisypeme omyté krevety a povaříme 5 minut. |
2 | Polévku nalijeme do misek, ozdobíme posekanou zelenou částí jarní cibulky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.