Jednoduchý recept

Jehněčí šašlik s jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56963

Ingredience

15 g Bazalka
15 g Bobkový list
20 ml Citronová šťáva
800 g Jehněčí kýta
60 g Jogurt bílý
10 g Koriandr mletý
15 g Máta
15 ml Ocet vinný
150 g Okurky nakládané
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 292kJ
2% Sacharidy 8 g
53% Tuky 40 g
79% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí šašlik s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme jogurt, olej, ocet, citronovou šťávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, máty, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat.

2

Maso napichujeme na jehly střídavě s bobkovými listy, vložíme pod gril a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

3

Šašliky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept