Jehněčí šašlik s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí šašlik s jogurtem
Jehněčí šašlik s jogurtem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
15 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí kýta |
60 g | Jogurt bílý |
10 g | Koriandr mletý |
15 g | Máta |
15 ml | Ocet vinný |
150 g | Okurky nakládané |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 805,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Máta, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí šašlik s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme jogurt, olej, ocet, citronovou šťávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, máty, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat. |
2 | Maso napichujeme na jehly střídavě s bobkovými listy, vložíme pod gril a grilujeme z každé strany asi 4 minuty. |
3 | Šašliky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.