Žloutkový krém s Marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkový krém s Marsalou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56965 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 134,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkový krém s Marsalou postup přípravy receptu:
1 | Do kovové misky vložíme žloutky, přidáme jedno vejce, cukr, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud se nevytvoří pěna. Postupně pomalu přiléváme Marsalu a stále šleháme, až vznikne jednolitý krém. Nalijeme ho do pohárků, dáme do lednice vychladit a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.