Pečená treska s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát hlávkový |
8 g | Sůl |
1000 g | Treska obecná |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Treska obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem. |
2 | Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.