Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka benátská

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 56968
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Bazalka
150 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
120 g Cibule
80 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata
8 g Sůl
100 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
5% Sacharidy 17 g
73% Tuky 55 g
58% Sodík 1 g
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatová omáčka benátská postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept