Rajčatová omáčka benátská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka benátská
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56968 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Bazalka |
150 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
80 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 586,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka benátská postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko. |
Poznámka
Servírujeme teplé.