Jednoduchý recept

Pečené bochánky s česnekem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 56970
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Česnek
15 g Cukr krupice
15 g Droždí
25 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
20 ml Olej olivový extra panenský
15 ml Olej slunečnicový
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
15% Sacharidy 54 g
16% Tuky 12 g
56% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Pečené bochánky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Do hrnku vlijeme trochu mléka, nasypeme do něj rozdrobené droždí, lžičku cukru a mouky, promícháme, na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme olej, mléko, špetku soli, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Plech vymažeme máslem, z těsta vytvarujeme bochánky, vyskládáme na plech, potřeme bílkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.

3

Česnek prolisujeme, smícháme se solí, panenským olejem a před podáváním bochánky potřeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept