Boršč s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boršč s bílým vínem
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56971 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
200 g | Červená řepa |
120 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí maso přední |
40 g | Kopr čerstvý |
4 g | Nové koření celé |
60 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
12 g | Sůl |
250 g | Vepřová plec |
200 ml | Víno bílé |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 70,9mg |
Draslík | 746,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Červená řepa, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso přední, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boršč s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, vepřové maso, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli, petržel, celer, pórek, bobkový list, |
2 | nové koření a vaříme zvolna asi dvě hodiny. Mezitím červenou řepu vcelku dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Poté ji oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kopr s petrželkou posekáme. |
3 | Uvařenou polévku scedíme, maso obereme od kosti a spolu s vepřovým masem rozkrájíme na kostičky, uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a spolu s masem a červenou řepou vrátíme do vývaru. |
4 | Do polévkové mísy nasypeme kopr, petrželku, přilijeme bílé víno, zakápneme citronovou šťávou a zalijeme polévkou. Promícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.