Jednoduchý recept

Savojské fondue

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56972
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 stroužek Česnek
160 g Chléb výběrový
10 g Estragon
10 g Kerblík
1 špetka Muškátový oříšek
10 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 ml Sherry brandy
150 g Sýr beaufort
150 g Sýr cantal
150 g Sýr Gruyére
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
8% Sacharidy 28 g
48% Tuky 36 g
19% Sodík 373 mg
62% Bílkoviny 35 g

Savojské fondue postup přípravy receptu:

1

Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.

2

Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept